1. מיליון שנה. הדבש נוכח בחיינו כמזון מקודש משחר בריאתנו.
2. אנטיספטיות– הדבש הוא בעל פעילות אנטי מיקרוביאלית חזקה (משמיד חיידקים). אין למעשה
בטבע מזון סטרילי, למעט הדבש. לכן דבש מומלץ גם לחולים ולאנשים רגישים למחלות.
3. הדבש נחשב למוצר תזונתי בעל אורך חיי המדף הארוכים ביותר הקיים בטבע. עם זאת, רצוי
לאחסן דבש במקום מוצל הרחק ממקור חום. במצרים נמצא דבש מתקופת הפרעונים ואיכותו הייתה
טובה.
4. תפוקה– כוורת אחת, המכילה 80 אלף דבורים, מסוגלת להפיק בישראל כ-50 קילו דבש בשנה,
לעומת 200 קילו בקנדה, אוסטרליה ודרום אמריקה. ההבדל נובע מכמות נמוכה של מקורות פריחה
ועקירת פרדסים.
5. במקומות שונים בעולם נהוג להפיק שיכר מדבש. השיכר נוצר מתסיסה של דבש שנוספו לו מים
ושמרים. הרבה לפני היין, ידע האדם להתסיס דבש במים ולשתות זאת.
6. בכפית דבש יש כ- 25-30 קלוריות! דבש מתוק פי שלושה מסוכר לבן, אך כמות הקלוריות שבו
פחותה ב- 25 אחוז מזה שבסוכר. בנוסף מכיל הדבש ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים כמו סידן,
נתרן, אשלגן, אבץ, מגנזיום, ברזל, כלור ועוד.
7. הדבש הוא חומר היגרוסקופי (סופג לחות) ולכן הוא מסייע לעצירת דימומים, לאיחוי פצעים
ולטיפול בכוויות. מריחת דבש על העור מסייעת לבעיות עור כמו אקזמות, אקנה או פסוריאזיס, יובש
בעור ובפנים.
8. אכילת דבש לפני השינה מסייעת להרגעת מערכת העצבים. רצוי לאכול כפית דבש עם כוס מים,
כך הופך הדבש למקור אנרגיה זמין הנספג מיידית בדם.
9. ירח דבש נקרא כך על שום אמונה כלל עולמית בכך שאכילת דבש במשך 30 יום לאחר החתונה
מבטיחה שהנישואים יהיו מתוקים, שטופי אהבה והבנה הדדית. 30 יום הם זמן הקפת כדור הארץ על
ידי הירח ולכן התקופה הזו קרויה ירח דבש (Honey Moon).
10. התגבשות הדבש בחודשי החורף אינה מעידה על קלקולו, אלא להיפך על כך שהוא אמיתי ולא
עבר תהליך של חימום. ההתגבשות נובעת מהרכבו הכימי של הדבש ומאבקת הפרחים המצויה
בתוכו. כדי להחזיר את הדבש למצבו הנוזלי יש להשרות את הצנצנת במים חמים.
11. מחקרים שנערכו לאחרונה באוניברסיטת ויסקונסין בארה"ב, בהם הושוו מזונות ומשקאות
מסחריים לתזונת ספורטאים עם דבש, הראו כי הדבש שווה בערכו, או אף עולה, על המוצרים
המסחריים, לאספקת אנרגיה לפני ובזמן אימוני אתלטיקה וסיבולת ולהתאוששות מהירה לאחר
מאמץ. עם זאת, שלא כמו מוצרים אלה, אין הדבש מותיר אחריו תופעות לוואי.